Waar kun je leuke afbeeldingen vinden? En wat is een gifje?

Als je op het internet iets opzoekt krijg je al snel allerlei leuke plaatjes te zien. Ook heb je veel verschillende bewegende plaatjes. Deze afbeeldingen en gifjes zijn erg leuk. Ook jij kan deze afbeeldingen gebruiken. Met een paar klikjes kan je al snel de leukste afbeeldingen vinden op het internet. Het enige wat je hoeft te doen is intypen waar je naar op zoek bent. Tegenwoordig kan je zelfs afbeeldingen voor je laten maken als je iets in je hoofd hebt maar niet iets kan vinden wat erop lijkt!

Hoe je snel en gemakkelijk afbeeldingen kan vinden

Google afbeelding is waarschijnlijk de snelste en makkelijkste manier om te vinden waar je naar op zoek bent. Door in te typen wat je zoekt in een zoekmachine zoals google en te klikken op afbeeldingen krijg je al snel duizenden foto’s tot je beschikking die je kan gebruiken. Selecteer de afbeelding die je wilt gaan gebruiken, klik hierop met de rechtermuisknop en ga vervolgens naar downloaden. Zo sla je de foto op je computer op. Deze foto kan je vervolgens sturen naar je vrienden, plaatsen op social media of gebruiken waar jij deze voor nodig hebt. 

Op Google Afbeeldingen worden alle foto’s van de verschillende website weergegeven. In sommige gevallen zit er een watermerk over de foto wat betekent dat je deze moet kopen. Andere foto’s zijn gewoon gratis om te gebruiken. 

Ben je op zoek naar een erg specifieke foto waarvan je misschien niet weet of deze wel op het internet bestaat? De eerste stap is natuurlijk zoeken, omdat er meer op het internet te vinden is dan je denkt. Anders kan je door middel van Artificial Intelligence bij een aantal aanbieders een afbeelding gratis laten genereren met een paar zoekwoorden. 

Wat is een gifje en hoe werkt het?

Als je op het internet zit kom je vaak genoeg wel een bewegend plaatje tegen. Dit wordt ook wel een gifje genoemd. Een gifje is een kleine video die voor 3 tot 5 seconden. Een gifje heeft nooit geluid en kan gebruikt worden in berichten en E-mails. Via dezelfde manier van opzoeken kan je gemakkelijk een gifje vinden op het internet. Gebruik de zoekterm en zet er ‘gif’ achter, ga naar google afbeeldingen en klik op de rechtermuisknop en ga naar downloaden. Ook nu staat het gifje bij downloads en kan je deze gebruiken waarvoor je wil. 

Een gifje wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt op social media als een reactie. Het voordeel is dat het bestand niet heel erg groot is en je niet op ‘play’ hoeft te drukken. De video speelt automatisch af als je hem ziet. Een gifje is een erg leuk effect en kan overal voor gebruikt worden. Als je geen leuke afbeelding kan vinden kan een gif misschien een leuk alternatief. Het internet is erg groot en tegenwoordig kan je bijna alles vinden waar je naar op zoek bent. Zoek wel op of de foto gebruikt mag worden zonder gebruikersrechten in het geval van publiek gebruik!

Waar kun je leuke afbeeldingen vinden? En wat is een gifje?

Besparen door aanbiedingen te kopen

Een keer per week krijg je vaak allerlei folders op je deurmat. Deze folders zijn van winkels en van supermarkten. Zo krijg je ook vaak de lidl folder volgende week. In deze folders staan alle aanbiedingen beschreven zodat jij zo goedkoop mogelijk uit je boodschappen kan komen. 

Goedkoop boodschappen doen met lidl folder volgende week

De Lidl is al een van de goedkopere supermarkten van het land. Hoewel de lidl vooral eigen merk producten aanbiedt is de kwaliteit van het voedsel toch erg hoog en is de prijs een stuk lager vergeleken met andere supermarkten. Door goed te kijken naar de folder kan je maaltijden samenstellen uit de aanbiedingen en zo geld besparen op je boodschappen. 

De Lidl heeft soms erg leuke aanbiedingen. Als je door de folder gaat bladeren zie je al snel veel verschillende afbeeldingen van producten die op dat moment in de aanbieding zijn bij de winkel. Dit kan van alles zijn. Van groente tot zuivel en van vlees tot snacks. Door je boodschappen af te stemmen op deze aanbiedingen kan je dus erg veel geld besparen op je wekelijkse boodschappen. 

Besparen door aanbiedingen te kopen

Je nieuwe hypotheek snel bereken 

Een hypotheek is een lening die je afsluit bij de bank om een huis of een pand te kopen. Het huis dat je aanschaft vormt een onderpand van de lening. Als je de lening niet af kan betalen kan de bank beslag leggen op je huis of je eigendommen. 

Mortgage calculator voor je hypotheek

Door gebruik te maken van een mortgage calculator voor een hypotheek in Nederland kan je uitrekenen wat bijvoorbeeld je maandlasten gaan zijn als je een huis gaat aanschaffen. De rente en de termijn worden direct meegerekend. Echter weet je deze nog niet zeker totdat je in contact bent geweest met een hypotheekverstrekker of adviseur. Elke verstrekker heeft namelijk zijn eigen eisen verbonden aan het afsluiten van een hypotheek. 

Het afsluiten van een hypotheek heeft zo zijn risico’s. Het is een erg grote lening en wanneer er iets gebeurt waardoor je de maandelijkse kosten niet meer terug kan betalen kom je al aardig in de problemen. Gelukkig zijn er regelingen die je kunnen opvangen om de financiële schade te beperken. Ben je benieuwd of een hypotheek te betalen is voor jou? Als eerst kan je de hypotheek uitrekenen met een mortgage calculator en vervolgens in contact komen met een betrouwbare hypotheekadviseur. 

Je nieuwe hypotheek snel bereken

Waarom we niet zomaar foto’s van internet mogen gebruiken

Op het internet staan heel erg veel foto’s. Deze foto’s kan je voor persoonlijk gebruik gemakkelijk downloaden en gebruiken waarvoor je ze nodig hebt. Als je de foto’s echter gebruikt voor iets waar je geld mee gaat verdienen loop je een risico. Dit is namelijk niet toegestaan. 

Voorbeeld: Andy van der Meijde

Zoals je misschien weet heeft Andy van der Meijde een succesvol Tv-programma gehad op SBS6 en RTL-5. Stel, je neemt een afbeelding van een van deze afleveringen om op het internet te zetten of om te gebruiken in een artikel. Dit is niet toegestaan. Dit komt omdat de beelden van het programma beschermd zijn met copyright. Dit betekent dat je de rechten moet vragen of kopen voor het gebruiken van de afbeelding. 

Andy van der Meijde komt echter een stuk vaker voor op televisie. Het is niet zomaar toegestaan om deze beelden te gebruiken zonder de rechten te vragen aan de persoon die de video’s of foto’s heeft gemaakt. Bij het gebruiken van afbeeldingen op het internet moet je dus heel erg goed opletten dat deze foto’s niet beschermd zijn door gebruikersrechten en geschikt zijn voor publiek gebruik. 

Waarom we niet zomaar foto’s van internet mogen gebruiken

Speelgoed voor volwassenen

Wat zijn fidget toys? Het is speelgoed speciaal gemaakt voor mensen en kinderen die niet graag stilzitten. Een fidget toy is namelijk gemaakt om mee te friemelen. Sommige mensen zitten de hele tijd met hun handen te klooien en kunnen hierdoor slecht concentreren. Een fidget toy is speciaal gemaakt zodat je ermee kan spelen en de concentratie wordt verbeterd. 

Wat zijn fidget toys?

Wat zijn fidget toys? Een fidget toy is een stuk speelgoed dat gebruikt wordt om mee te friemelen. Een van de meest voorkomende soorten van dit speelgoed is de pop-it. Dit is een soort bubbeltjesplastic dat je constant in kan blijven drukken. Je drukt de bubbeltjes in en wanneer ze allemaal ingedrukt zijn kan je deze weer omdraaien en ze opnieuw indrukken. Het is het ideale speelgoed om mee te spelen als je niet stil kan zitten.

Er zijn nog allerlei verschillende vormen van fidget toys. Zo heb je bijvoorbeeld dingen die kunnen draaien, speelgoed dat je moet indrukken, speelgoed met allerlei knopjes en nog veel meer. Wat zijn fidget toys dus? Het doel is om ervoor te zorgen dat je iets hebt om mee te friemelen. Dit kan zelfs helpen met focussen in een leeromgeving of op werk. Fidget toys zijn namelijk ook geschikt voor volwassenen!

Speelgoed voor volwassenen

Je mail onder controle met deze tips

Als je een e-mailaccount hebt weet je vast wel hoe een mailadres eruitziet. Als eerste heb je vaak een eigen gekozen gebruikersnaam, gevolgd door een apenstaartje met het adres. Tegenwoordig zijn we bijna dagelijks bezig met de mail, maar waar komt dat apenstaartje nou eigenlijk vandaan?

Het apenstaartje is al erg oud

In de twaalfde eeuw in Toscane en in de vijftiende eeuw in Spanje werden de tekens a en c al samengevoegd tot iets dat leek op het apenstaartje. Later in Amerika werd het apenstaartje gebruikt in de 19e eeuw met de betekenis ‘at the cost of’. Vroeger werd het dus over het algemeen gebruikt in de wereld van financiën, maar tegenwoordig zijn er veel meer verschillende toepassingen voor het teken. 

Zo gebruiken we het apenstaartje voor e-mails. Als je iemand een E-mail moet sturen gebruik je het apenstaartje. Ook als je mensen wil taggen in je posts op social media of een kort bericht wil sturen naar iemand via Twitter gebruik je een apenstaartje. Het teken is tegenwoordig erg belangrijk voor het internet en staat daarom ook op elk toetsenbord in Nederland. 

Je mail onder controle met deze tips

Waar let men op bij het maken van een reclame folder

Als je benieuwd bent naar wat er in de aanbieding is bij de supermarkt is de folder vaak het eerste waar je naar kijkt. In de folder staan namelijk alle aanbiedingen van de komende week. Dit gebruiken consumenten weer om te kijken naar welke supermarkt ze gaan. Daarom zijn folders supermarkten een erg goede vorm van marketing. 

Hoe maak je mooie folders supermarkten

Als je een folder wilt maken voor je supermarkt ga je eerst op zoek naar de producten die je in de aanbieding gaat gooien. Vervolgens kan je een afbeelding van google halen en deze gebruiken voor het product. Vaak wordt de originele prijs erbij gezet en de prijs na de korting. 

Er zijn heel veel verschillende aanbiedingen in de supermarkt. Zo zie je heel vaak gewoon korting, maar ook 1+1 gratis of zelfs 3+2 gratis. Dit stimuleert de consument om meer te kopen al deze aanbiedingen gaan in de folders supermarkten. Door alle producten van dezelfde categorie erbij te zetten krijgt de klant een duidelijk overzicht van de aanbiedingen. Op deze manier maak je de beste folders supermarkten.

Waar let men op bij het maken van een reclame folder

Waar een mailadres aan moet voldoen

Net zoals een postadres, een telefoonnummer of een rekeningnummer moet je e-mailadres uniek zijn. Een e-mailadres kiezen kan soms aardig lastig zijn omdat bepaalde adressen al in bezit zijn door iemand anders. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je e-mailadres uniek te maken. 

Een apenstaartje in je email

Een e-mailadres is te herkennen aan het apenstaartje. Er zijn verschillende software waar je e-mails mee sturen. Het eerste deel van het adres bestaat uit je eigen gekozen gebruikersnaam en het tweede gedeelte na het apenstaartje geeft aan welke software je gebruikt om je mails te sturen. Zo heb je bijvoorbeeld gmail of hotmail. Ook voor het eerste deel voor het apenstaartje zijn een paar regels. 

De naam voor je e-mail kan van alles zijn. De enige regel is deze uniek moet zijn. Niemand mag dezelfde gebruikersnaam hebben. Naast letters mag je ook cijfers, streepjes of punten gebruiken om je naam uniek te maken. Er zijn talloze combinaties mogelijk dus er is vast en zeker wel iets beschikbaar met je naam. Een e-mailadres is dus persoonlijk aan jouw account gebonden en bestaat uit een eigen gekozen naam, een apenstaartje en een adres. 

Klaar met facebook? Verwijder maar

Verzend geen grote mail

Soms wil je graag de e-mail gebruiken om een groot bestand te sturen. Afhankelijk van de E-mail zit er bijna altijd een limiet op de grootte van het bestand. Als je een pdf-bestand wil sturen in een e-mail en deze is te groot, wat doe je dan? Een PDF comprimeren zorgt ervoor dat het bestand kleiner wordt gemaakt.

Een PDF comprimeren

Het verkleinen van een pdf-bestand is vaak nodig. PDF is namelijk een van de meest gebruikte bestandsformaten en worden vaak via de e-mail gestuurd. Stel je voor, je download bijvoorbeeld een bestand zoals een factuur van een website. Dit bestand is groter dan toegestaan is bij je E-mail. Je PDF comprimeren zorgt er vervolgens voor dat het bestand een stuk kleiner kan worden waardoor je deze toch kan E-mailen. Hetzelfde geld voor te grote afbeeldingen.

Er zijn verschillende soorten software die gebruikt kunnen worden om je pdf comprimeren gemakkelijk te maken. De beste optie is echter om op het internet gebruik te maken van een website waar je dit gratis kan doen. Je hoeft alleen maar het bestand te uploaden en binnen de kortste keren kan je het bestand een stuk kleiner maken. Vervolgens kan je het bestand downloaden en direct doorsturen op de mail of opslaan.

Verzend geen grote mail

Klaar met facebook? Verwijder maar

Facebook is een geweldige plek om afbeeldingen van jezelf te plaatsen en te laten zien wat je op het moment aan het doen bent. Facebook is een vorm van social media die al jaren bestaat. Mensen die gebruiken Facebook, maar op een gegeven manier ook niet meer. Verwijder je account als je klaar bent met deze app. 

Hoe je facebook verwijderen kan

Facebook is een vorm van social media waarbij je dus afbeeldingen en berichtjes deelt met vrienden en zet op je pagina. Het verwijderen van je account is echter aardig lastig gemaakt. Als je Facebook verwijderen wil moet je naar een speciale pagina gaan op de website van Facebook. Hier log je in het account en vul je het wachtwoord in om je account te verwijderen. 

Je hebt in totaal 30 dagen waarin je niet mag inloggen. Als je in deze 30 dagen inlogt bestaat je account weer. Het is niet mogelijk om in een keer alle informatie te missen. Na deze 30 dagen wordt je account en de foto’s verwijderd. De afbeeldingen bestaan echter misschien nog wel ergens op het internet. Dit valt echter niet te voorkomen. 

Krijg een virtuele rondleiding door het museum. Ideaal voor scholen en evenementen.

Klaar met facebook? Verwijder maar

Zoek een afbeelding van je straat online

Ben je op zoek naar een foto van je straat? Op het internet kan je tegenwoordig alles vinden. Natuurlijk kan je een foto maken en opslaan op je telefoon, maar op deze manier heb je veel foto’s nodig om de hele straat te laten zien. Er bestaat een makkelijkere optie op het internet, namelijk streetview. 

Gebruik maken van streetview

Streetview is een gemakkelijke manier om een straat of plek te zien via het internet. Streetview wordt namelijk gemaakt met een 360 graden camera. Een camera die foto’s maakt 360 graden om zich heen. Een auto met deze camera op het dak rijdt rond door de straten over de hele wereld. 

Door naar streetview te gaan kan je een poppetje plaatsen in de gewenste straat. Vervolgens kan je de muis gebruiken en om je heen kijken. Via streetview is het mogelijk om je eigen huis te zien of een woning te zien waar je naar op zoek bent. Je kan zelfs navigeren door de straat alsof je de auto bent. Het is zelfs mogelijk om streetview te bekijken over de verschillende jaren. Zo kan je bijvoorbeeld de veranderingen zien in je wijk. 

Zoek een afbeelding van je straat online

Is het verstandig een telefoonnummer online te zetten bij je bedrijf?

Om je bedrijf zo goed mogelijk te adverteren wil je natuurlijk zo veel mogelijk op je bedrijf zetten. Denk aan afbeeldingen, video’s, gifjes en misschien zelfs je telefoonnummer zodat klanten je gemakkelijk kunnen bereiken. Is dit echter wel een goed idee?

Je telefoonnummer op je website zetten

Een telefoonnummer zoeken is erg makkelijk vroeger hadden we een telefoonboek, maar tegenwoordig is het vrij gemakkelijk via het internet om het telefoonnummer van een bepaald bedrijf te vinden. In dat opzicht kan het dus geen kwaad om je telefoonnummer op je website te zetten. Als ze echt je telefoonnummer zoeken willen vinden ze deze gegarandeerd. 

De nummers van bedrijven beginnen over het algemeen met 088. Wanneer mensen merken dat ze gebeld zijn door een nummer zoals dit gaan ze vaak op het internet proberen op te zoeken van welk bedrijf het telefoonnummer precies is. Als je het telefoonnummer op je website zet of online zet hoeft de klant of gebelde persoon niet veel moeite te doen voor telefoonnummer zoeken. Ben je bang voor spam telefoontjes? Die krijg je ook als je het nummer niet zelf op het internet zet. 

Is het verstandig een telefoonnummer online te zetten bij je bedrijf?